top of page

Nadal na tien jaar uit top vijf ATP Ranking


TILBURG – Nadal zakt naar de zevende plaats op de ATP Ranking. Voor het eerst in tien jaar staat hij buiten de top vijf. De laatste keer dat dit gebeurde was op 2 mei 2005. “Het is duidelijk dat ik niet zo goed speel als dat ik heb gedaan”, gaf Nadal afgelopen dinsdag toe.

Nadal heeft moeite met het herstellen na zijn polsblessure van vorig seizoen. Zijn verlies van 6-3, 6-2 tegen Murray in Madrid, was de eerste keer sinds 2003 dat hij vier wedstrijden verloor in een seizoen. “We moeten ons wel realiseren dat het heel moeilijk is om binnen de top vijf te blijven, tien, elf jaar lang. Maar laten we hopen dat dit soort dingen zich niet te vaak herhalen”, aldus Nadal.

Zijn de beste tijden voor Nadal geweest? NOS sportverslaggever Edwin Peek is bang van wel: “Nadal gaf vorige maand ook al aan dat hij voor het eerst zonder zelfvertrouwen op de baan stond. Zelf denk ik dat hij het fysiek niet meer kan volhouden om een heel seizoen goed te zijn. Hij heeft al zoveel blessures gehad. Hij tennist eigenlijk altijd met pijn en is lang niet zo fit als bijvoorbeeld Federer. Federer tennist meer op souplesse en dat scheelt wel qua blessures. Nadal forceert vaak door zijn manier van spelen.”


Recente berichten

  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon
  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
bottom of page