top of page

Behind the scenes: GAR-TV

Het was 2 juni in het jaar 1946. Italië was niet langer een monarchie, nee het werd 'Repubblica Italiana'. Nu, 69 jaar later viert men deze dag nog steeds, 'Festa della Republica'. Gesymboliseerd door een militaire parade door hartje Rome. Voor de tv-redactie was dit dé reden om hier beelden van te maken, maar de vraag in deze is natuurlijk: Wat betekent deze feestdag eigenlijk voor de Italiaan van vandaag?

Gewapend met twee camera's begon de dag voor de redactie, eindpunt: Palazzo Venezia. In eerste instantie leek het een rustige bedoeling, maar toen het Colosseum eenmaal in beeld kwam veranderde die gedachte abrupt. Rijen dik stonden mensen vanaf heel de wereld te kijken naar de beroemde parade die door de binnenstad trok.

De grote rijen die aan de hekken stonden hielden de redactieleden absoluut niet tegen. Brutaal als ze waren baanden ze zich een weg door de mensenmassa, wat soms natuurlijk wat scheve gezichten opleverde. Het kon de pret echter niet drukken.

Mensen die geen tijd hadden om een simpel antwoord te geven werden vriendelijk bedankt. Ondanks dat waren er uiteindelijk genoeg mensen om de dag met een positief gevoel af te sluiten.

Het 'Festa della Republica' was voor de vele Italianen en toeristen een feestdag waarin alles opzij geschoven werd, voor ons was het een gewone werkdag.


Recente berichten

  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon
  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
bottom of page