top of page

La bella vita

Rome, de Eeuwige Stad, de stad met het hart van de katholieke kerk, een stad met tientallen gebouwen die je gezien moet hebben voordat je het loodje legt. Voor een journalist in opleiding de uitgelezen kans om daar ervaring op te doen. En laat het nou net zo zijn dat wij, tien kinders van de FHJ in Tilburg, die kans kregen.

Het was 1 juni toen de afvaardiging uit Tilburg in Weeze op het vliegtuig stapte, het vliegtuig richting Rome Ciampino. De twee uur durende vlucht vloog voorbij. Heerlijk om na zo'n vlucht je benen te strekken, waar kan zoiets beter dan in het prachtige Rome, waar het om tien uur al bijna 20 graden was. Als Nederlander is dit letterlijk genieten.

Wat moet je op zo'n eerste dag in Rome doen, niemand wilde eigenlijk echt wat voor school doen. Dus wat doe je dan? Juist! Je gaat lekker toerist spelen. Met man en macht trokken we richting het Colosseum. Jammer genoeg stond een gedeelte van het oude amfitheater in de steigers, ondanks dat was het ontzettend indrukwekkend. Veel meer van Rome hebben we die eerste dag niet meer gezien, alleen al heel vroeg de binnenkant van onze ogen.

Dag twee, twee juni. Van te voren wisten we al dat dit een drukke dag zou worden. Het was de nationale feestdag. Duizenden mensen op de been, maar de redactie van Giornalisti a Roma beende zich een weg door de menigte. En, met resultaat! De audio- en videoredactie hadden het die dag zo druk dat er 's avonds geen puf meer was om ook maar iets te ondernemen. Gevolg: zelf koken! Uiteindelijk eindigde die avond met een bord zelfgemaakte pasta carbonera op je bord. Iedereen gaf toe dat je het slechter kon treffen.

Dag drie, de dag na de grote feestdag. Voor ons geen hele bijzondere dag. Gewoon een gezellige dag die werd afgesloten op een plein waar bijna iedereen genoot van een heerlijke gerecht. Dat is misschien wel een van de grootste voordelen van Rome, het is goedkoop en zo ongelofelijk lekker.

Vier juni, de laatste dag. Wat ga je dan doen, wat heb je nog niet gezien maar wil je absoluut zien? Het vaticaan natuurlijk. Volgens vele viel het qua grote erg tegen, op de tv leek het een stuk groter. Maar om eerlijk te zijn, in Nederland kom je niets tegen van die historische waarde.

Al met al was het voor ieder individu een geweldige week.


Recente berichten

  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon
  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
bottom of page