top of page

De andere kant van Rome Vol.2

Terwijl in Lampedusa elke dag vluchtelingen uit krakkemikkige bootjes worden gehaald, liggen aan de lange zijde van het Termini station daklozen in verhuisdozen te slapen. Als ze wakker worden dan bedelen ze voor geld om daar wijn, dat in een kartonnenverpakking zit, te kopen. Onder de daklozen, zijn ook kinderen die er niks aan kunnen doen dat ze moeten opgroeien met deze extreme vorm van armoede. Wij konden het ons ook niet voorstellen, totdat we vrijdagmorgen om half 6 naar onze bus liepen die ons zou brengen naar het vliegveld.

We moesten ongeveer één kilometer lopen om bij de bushalte te komen bij Termini. Bij het station lag er wel om de tien meter een doos met daarin een mens. Er lagen er wel twintig mensen aan die zijde. Een vreemd gezicht, dat was het eerste dat in me opkwam. In de busrit naar het vliegveld, terwijl ik met mijn collega Iris sprak over al het moois wat Italië te bieden heeft, dacht ik even terug aan die daklozen en de kinderen die erbij lagen. Alle aandacht van de media gaat uit naar de bootvluchtelingen, maar de kleine armoede wordt amper belicht.

Wij van GAR hebben optimaal genoten van onze werkvakantie in Rome, maar zijn ook de conclusie gekomen dat wij het wel heel goed hebben. Kijk dus vooral goed naar wat je allemaal hebt, wees daar trots op, geniet van de kleine dingen in het leven en besef je dat sommige mensen het veel slechter hebben dan jij. Dus stop met die First World Problems, want die zijn er simpelweg gewoon niet als je de andere kant van het leven hebt gezien.


Recente berichten

  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon
  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
bottom of page