top of page

Poepmuseum geopend in Italië

ZOETERMEER - Een boer in Italië heeft onlangs een poepmuseum geopend. Hij wil daarmee aandacht vragen voor de mogelijkheden die mest biedt bij bijvoorbeeld het opwekken van groene stroom, maar ook bij het vervaardigen van materialen voor bijvoorbeeld bouwproducten.

'Museo Della Merda' is gesitueerd vlakbij de 'Castelbosco' boerderij, in de buurt van de stad Piacenza, in het noorden van Italië. Op de boerderij produceren 25 honderd koeien zo'n 30 duizend liter melk per dag en wel 100 duizend kilo mest. Boerderij-eigenaar Gianantonio Locatelli besloot hier iets mee te doen en begon met het opwekken van groene energie. Onlangs opende hij ook een museum met behulp van een architect, een curator en een galeriehouder, in een middeleeuws kasteel.

In het museum is nog veel meer te zien, van bakstenen van poep, tot lichtgevende poep, tot experimenten met zowel mest als mensenpoep. Het museum, dat alleen nog op afspraak te bezoeken is, heeft dan ook kunnen rekenen op veel persaandacht wereldwijd, met ludieke koppen als 'Museo Della Merda is full of shit' en 'shitmuseum.'

Biologisch-dynamische boer in opleiding Jorrit van Eeten is blij dat er aandacht komt voor de verspilling van mest, maar vreest er wel voor dat koeien straks ook nog worden gezien als 'mestproductiemachine.' ,,Aandacht voor een groenere wereld is goed, maar we moeten niet vergeten dat koeien nog steeds dieren zijn en geen machines", aldus van Eeten. ,,Ik ben benieuwd wat dit soort uitvindingen gaan brengen voor de toekomst."


Recente berichten

  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon
  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
bottom of page