top of page

De sterkste vrouw van Italië

Het hoofd van een van de meest toonaangevende modehuizen van de wereld, Donnatella Versace. Kleding die gedragen wordt door de grote namen, zoals Lady Gaga. Maar ook toegankelijk voor de gewone burger door de samenwerking met H&M. Hiervoor ontwierp ze een speciale sexy summer lijn.

Ze werd geboren op 2 mei 1955 in het zuiden van Italië. Donnatella Versace. Nadat haar broer en oprichter, Gianni Versace, vermoord werd, nam Donnatella het over.

Ze studeerde, net als haar broer Giovanni, knitwear design in Florence. In de jaren die daarop volgen wordt de familie steeds populairder. Donnatella had een levensstijl waarin veel gefeest werd. Na haar broers dood worstelde ze met een drugsverslaving, waarvoor ze in 2004 hulp zocht. Dit is onder andere de oorzaak geweest van haar scheiding met Paul Beck. Met hem trouwde ze in 1986 en samen zetten ze twee kinderen op de wereld; Allegra en Daniel.

,,Alleen in haar kantoor kon ze haar gevoelens uiten"

De dood van haar broer heeft een grote impact gehad op haar leven. Zelf zegt ze in een interview met de New York Times dat ze haar emoties niet kon laten zien. Ze had een bedrijf staande te houden en moest sterk overkomen. Maar alleen in haar kantoor kon ze deze gevoelens uiten. In deze plek is ze omringd met spullen die haar aan Gianni herinneren. Onder andere de Lagerfeld schilderijen die van hem zijn geweest.

Het modehuis loopt nog steeds goed. Maar nu is Donnatella vooral bekend om de vele plastische chirurgie die ze heeft ondergaan. Velen zijn kritisch over de manier waarop de vrouw haar eeuwige jeugd in stand wil houden. Haar uiterlijk is inmiddels een iconische verschijning geworden in de modewereld. Maar feit is wel dat ze het mode imperium draaiende weet te houden, zelfs in tijden van crisis.

Ook haar samenwerking met H&M heeft veel publiciteit opgeleverd. Zo werd het merk ook toegankelijk voor mensen met een kleiner bestedingspatroon. Nog steeds wordt ze gezien als de vrouw met het grootste gevoel voor fashion in deze tijd.

,,Donnatella wil dat vrouwen zich sterk voelen in hun outfit"

Donnatella wil dat vrouwen zich sterk voelen in hun outfit. Dat is dan ook het het merk moet uitstralen. Het moet attitude aan de persoon geven die het draagt. ‘’Als ik ’s ochtends in de studio kom, omgeven met mijn designer team, dan voelt dat als mijn familie.’’, zegt Donnatella tegen de New York Times.

Verder is ze ambassadeur van de Elton John AIDS Foundation. Hierdoor werd ze genomineerd voor de ‘Do Something’ Awards. Deze awards zijn er voor mensen die zich inzetten voor anderen en daarmee jongeren willen inspireren dat ook te doen. Donnatella vindt het belangrijk zich in te zetten voor ‘charity’ zoals ze zelf zegt in een interview met vogue. Door bekendheid hoopt ze anderen te kunnen inspireren ook iets te doen in het belang van de maatschappij.


Recente berichten

  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon
  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
bottom of page