top of page

Giornalisti aan tafel


Een week eten in Italië; je kunt het slechter treffen. In de ochtend ontbeten we rustig thuis met een Nutella boterham of brood met jam. Een echte journalist kan natuurlijk niet op pad voordat hij zijn ochtendkoffie gehad heeft. Gelukkig zat er een koffiebar om de hoek van het appartement. Dus voordat we de stad introkken landden we daar op het terras. In de ochtendzon dronken we onze cappuccino.​​

Op dit soort dagen maak je meters. De hele dag liepen we door de stad: van de Piazza Venezia naar het Vaticaan en van Travestere naar het Pan​​theon. Dan moet je goed eten. Tussen de middag namen we even de tijd om ergens te gaan zitten en een broodje of pizzapunt te eten.

Ook hier hoort natuurlijk een bakkie pleur bij. Spinazie is hot en happening in de broodjes wereld. Overal liggen ze, belegd met deze gro​​ente, in de vitrine. De ene keer met een omelet, de andere keer met tomaat en mozzarella. Maar ook het bekende broodje pancetta is overal te krijgen.

We hebben uiteindelijk maar een avond zelf gekookt. Maxime en Mathijs hebben een heerlijke pasta carbonara voor ons gemaakt. Omdat ze ook aan onze vitaminen dachten, hadden ze er een salade van rucola en tomaat bij geserveerd. Ontzettend lekker, vooral als je je voeten na een lange dag door de stad ploeteren lekker onder de tafel kan schuiven. Het gevoel dat je je vervolgen​​.


Recente berichten

  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon
  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
bottom of page